elfelejtett jelszó

Új igényfelmérő

Új igényfelmérő

2021. június 25.

Kedves Igazgatőnők, Igazgató Urak, Munkatársak,

2021.07.01-től új igényfelmérő lép életbe, amit 2021.07.15-től aláírt ajánlatoknál kell használni. Ezt a dokumentumot megtaláljátok a GRAWE/2021.03 AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓK ELEKTRONIKUSAN mappában, illetve MIC/2021.03 AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓK ELEKTRONIKUSAN mappában találjátok meg.

 

Tisztelt Partnerek, kedves Kollégák!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Életbiztosítási igényfelmérő dokumentumunkat a 4. kérdés esetében aktualizáltuk, illetve néhány esetben pontosítottuk a megszövegezést.

 

A dokumentumot 2021. július 1-jével léptetjük hatályba, alkalmazását pedig a 2021. július 15-e után aláírt ajánlatok esetében várjuk el.

 

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a 4. kérdés megválaszolásával az ügyfél egyértelműen orientálni tudja az értékesítőt, hogy melyik termék ajánlható az ügyfélnek, kérjük erre fokozottan figyeljenek. Szemléltetjük is, hogy melyik jellemző, melyik termékünkre igaz:

 

  1. Kérjük szíveskedjen megjelölni, hogy megkötni tervezett életbiztosításával kapcsolatban melyik állítás felel meg leginkább az elképzeléseinek?

Ön

o   magasabb biztosítási díj mellett azonos összegű elérési és haláleseti biztosítási összeget kíván elérni. (GAW1)

o   saját maga és gyermeke rettegett betegsége esetére is igényelne biztosítási védelmet és kész magasabb díj fizetésére annak érdekében, hogy azonos mértékű biztosítási szolgáltatást kapjanak bármely biztosítási esemény bekövetkezte esetén. (GDW1)

o   a biztosítási esemény bekövetkezte esetén a biztosítási összeget továbbra is meg kívánja tartani, legkésőbb akár a lejárat időpontjáig. (GAW3)

o   számára nem a biztosítási összeg nagysága, hanem a díj mértéke és a megtakarítási szándék a meghatározó. (GAW5)

o   szeretne adójóváírást igénybe venni és célja a nyugdíj-előtakarékosság haláleseti és egészségkárosodás miatti biztosítási védelemmel összekötve. (GAW5F)

o   egyszeri díjfizetés mellett haláleseti biztosítási védelemben érdekelt, hosszú távú megtakarítással összekötve. (GAW11)

o   határozott időtartamú díjfizetés mellett halálesetre szóló életbiztosítás megkötésében érdekelt. (RAW1)

o   (azonnal induló) járadékbiztosítás megkötésében érdekelt. (járadéktermékek)

 

Fontos továbbá, hogy amennyiben az ügyfél a Megfelelőségi és alkalmassági teszt 8., 9. vagy 11. kérdéseire nemleges választ ad, úgy az ügyfélnek nem lehet terméket javasolni.

 

Tisztelettel,

 

GRAWE Életbiztosító Zrt.